اخذ مجوزهای لازم برای استارت‌آپ، اولین گام در شروع قانونی یک کسب‌ و کار نوپا است. داشتن مجوز به معنای فعالیت تحت چارچوب‌های نظارتی، رعایت قوانین و جلوگیری از جریمه یا تعطیلی کلی یک استارتاپ است. همچنین اعتبار کسب‌وکار را نزد مشتریان، سرمایه‌گذاران و شرکای تجاری افزایش می‌دهد. درحقیقت، شما با دریافت مجوزهای لازم می‌توانید کسب‌وکارتان را با خیال راه‌اندازی کنید و تمرکز خود را روی رشد و توسعه آن بگذارید؛ اما اگر نمی‌دانید چه مجوزهایی برای استارت آپ لازم است، این محتوا را تا پایان بخوانید تا به شما توضیحات لازم را ارائه دهیم.

مجوز لازم برای استارت آپ

مجوزهای لازم برای استارت آپ و کسب‌وکارهای اینترنتی

برای فعالیت قانونی یک استارت آپ و کسب‌وکار اینترنتی، بسته به ماهیت و دامنه فعالیت، مجوزهای مختلفی مورد نیاز است. این مجوزها تضمین می‌کنند که کسب‌وکار از مقررات پیروی می‌کند و به رسمیت شناخته می‌شود. در ادامه به لیست مجوزهای لازم برای استارت آپ اشاره می‌کنیم:

نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی یکی از ضروری‌ترین مجوزها برای کسب‌وکارهای آنلاین است که معمولاً با نام «اینماد» شناخته می‌شود. این نماد که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می‌شود، در وب‌سایت‌ها نمایش داده می‌شود تا مشروعیت و تعهد آنها به فعالیت در حوزه تجارت الکترونیکی ایمن را تأیید کند.

کاربران با کلیک روی نماد می‌توانند هویت مالک و مدت اعتبار مجوز را مشاهده کنند. اکثر خریداران آنلاین برای اطمینان از خرید کالا از یک مرجع معتبر، به این نماد در پایین سایت توجه می‌کنند. اگر کسب‌وکار شما به دنبال دریافت انواع سرمایه‌ گذاری در استارتاپ ‌ها است و قصد فروش محصولات یا خدمات آنلاین دارد، اخذ اینماد اکیداً توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که این مجوز باید هر دو سال یکبار تمدید شود.

مجوز رسانه‌های دیجیتال

این مجوز که به عنوان «مجوز ساماندهی» نیز شناخته می‌شود، توسط مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال تحت نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می‌شود. این مجوز برای تنظیم و محافظت از تولیدکنندگان و ناشران محتوای دیجیتال طراحی شده است.

هر کسب‌وکاری که محتوای دیجیتال از جمله وب‌سایت، خدمات تلفن همراه (مانند پیامک)، شبکه‌های بلوتوثی یا رسانه‌های دیجیتال فیزیکی (مانند نرم‌افزار یا بازی) توزیع می‌کند، واجد شرایط درخواست این مجوز است. این مجوز برای واحدهای دیجیتال فرهنگی رایگان است. اگر می‌خواهید در مورد هزینه و واجد شرایط بودن کسب‌و‌کار خود برای دریافت این مجوز بدانید، مشاوره راه اندازی استارت آپ توصیه می ‌شود.

مجوز نظام صنفی رایانه‌ای

این مجوز برای شرکت‌هایی الزامی است که در زمینه خدمات و فناوری‌های فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند. کسب‌وکارهایی که در زمینه مشاوره، توسعه، پشتیبانی، آموزش یا نصب نرم‌افزار، سخت‌افزار یا شبکه‌های فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند، باید در شعبه استانی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ثبت‌نام و پس از ثبت و قبل از شروع فعالیت خود این مجوز را دریافت کنند. شرکت‌هایی که قبل از تأسیس نظام صنفی استانی وجود داشته‌اند، شش ماه مهلت دارند تا برای این مجوز اقدام کنند. فعالیت بدون این مجوز پس از مهلت مقرر مجاز نیست.

عضویت در انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی

یکی دیگر از مجوزهای لازم برای استارت آپ، عضویت در انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی است. این عضویت، پشتیبانی حقوقی و اداری قابل‌توجهی را در اختیار کسب‌وکارهای آنلاین قرار می‌دهد. شرکت‌هایی که به این انجمن می‌پیوندند، این امکان را دارند از آن در حل اختلافات از جمله امور کارگری و مالیاتی استفاده کنند. همچنین شرکت‌ها می‌توانند از مرجع رسیدگی درخواست کنند تا انجمن به عنوان نماینده صنف یا کارشناس، در جهت دفاع از حقوق افراد حضور پیدا کند تا مراحل رسیدگی پرونده را انجام دهد.

عضویت در این انجمن مزیت دیگری نیز دارد؛ مراحل رسیدگی به امور مالیاتی کسب‌وکارهای اینترنتی و رفع مشکلات مربوط به آن نیز در دستور کار قرار می‌گیرد. کسب‌و‌کارها و استارت آپ‌های اینترنتی مستقر در تهران می‌توانند برای عضویت در این انجمن اقدام کنند.

اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی

این مجوز در سال‌های اخیر اهمیت پیدا کرده است و توسط اتحادیه ملی کسب‌وکارهای مجازی نظارت می‌شود. توجه داشته باشید که اخذ این مجوز مستلزم گرفتن گواهینامه اینماد است. این اتحادیه فعالیت‌های تجاری آنلاین از جمله تجارت الکترونیک و بازاریابی شبکه‌ای را رصد می‌کند تا از رعایت استانداردهای تجارت مجازی مطمئن شود.

پیش‌ازاین، مجوزهای موقت یک ساله به سرعت و با حداقل الزامات صادر می‌شد، اگرچه چنین رویه‌هایی در بسیاری از شعب کاهش یافته یا متوقف شده‌اند. گرفتن این مجوز می‌تواند در مراحل سرمایه ‌گذاری در استارتاپ اهمیت زیادی داشته باشد، زیرا سرمایه‌گذاران به هرگونه مجوز قانونی توجه دارند و آن را نشانی از اعتبار و فعالیت قانونی یک کسب‌وکار نوپا می‌دانند.

نکات ضروری اخذ مجوز برای راه اندازی استارتاپ‌

نکات ضروری اخذ مجوز برای راه اندازی استارتاپ‌‌ها

موارد زیر از نکات مهم در دریافت مجوزهای لازم برای استارت آپ هستند:

اخذ مجوزهای لازم برای استارت آپ اولین مرحله در شروع فعالیت تجاری است. شما باید این مجوزها را دریافت بگیرید تا بتوانید به صورت قانونی کار کنید. با این کار نشان می‌دهید که کسب‌وکاری معتبر دارید و هم شرکا و هم مشتریان شما می‌توانند با اطمینان کامل با شما تعامل داشته باشند. توصیه می‌کنیم تمامی مدارک و مراحل لازم برای اخذ مجوزها را بشناسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *